Dr. Impro

Impro guerilluero, gitarist, DJ, altist, standup dada, record store…

Dr Impro doet en is het allemaal.

De Belgische en Gentse Jazzscene barst uit zijn voegen, labels als el NEGOCITO Records, Chopstick Records, Rat Records, WERF, etc… produceren aan de lopende band, doch heel wat van deze interessante en authentieke eigentijdse muziek verdient het immer meer om nadrukkelijker onder de aandacht gebracht te worden.

Dr. Impro, als performance, kan men zien als een moderne weerspiegeling van de “one-man-band” artiesten van weleer, ludieke bijna clowneske figuren die muzikale virtuositeit en humor wisten te versmelten.

DJ sets met muziek van Belgische en bevriende internationale Independent Jazz & Impro Labels wordt frequent afgewisseld met muzikale improvisatorische interventies, hetzij solo, hetzij samen met residerende muzikanten of passanten die een artistieke dialoog wensen aan te gaan.

Dit alles met een kwinkslag, wat humor, en veel respect voor de muziek en de artistieke integretiteit van de gepresenteerde artiesten.

Door zijn setup en concept presenteert Dr. Impro zich graag als aanvullende performance op muziekfestivals en events, maar performances op maat, al dan niet in interactie met andere kunstdisciplines (video, theater, dans, beeldende kunst) behoren uiteraard ook tot de mogelijkheden. Dit alles onder het motto:

Impro = Life = Impro

Info

Mathias Van de Wiele: gitaar, althoorn, electronica, DJ, presentatie, record sale