“Wheels doet zijn naam alle eer aan: de muziek op dit album lijkt wel voortgestuwd te worden door een generator waarmee je een kleine stad van noodverlichting kan voorzien. Ze rolt en bolt, ze raast verder en remt nauwelijks af. De ritmesectie rijdt een gedreven parcours, de gitaar van Van de Wiele hotst en botst daar op aanstekelijke wijze bovenop en haast zich naar een finish die tegelijk een nieuwe start betekent. Een vlekkeloos samengaan van composities en improvisaties.”
Patrick Auwelaert – Sketches Of Jazz

“Het gitaartrio Wheels waagt zich in de Bermudadriehoek tussen jazz, improvisatie en rock. Zelf noemen ze het een muzikaal logboek van een introspectieve zoektocht. In het verlengde van Elliott Sharp en Marc Ribot, maar stilistisch vooral een soundtrack voor het televisieprogramma Uur van de Wolf.”
Georges Tonla Briquet – Jazzenzo Jazz Magazine

“Voilà Wheels, un groupe qui roule magnifiquement sur les routes du jazz, du rock, de l’improvisation, de l’électronique, du minimalisme, de la musique très contemporaine donc… Mathias Van de Wiele est impérial à la guitare et délicat au cor alto, Manolo Cabras et Jakob Warmenbol assurent un rythme implacable dans les morceaux durs, une coloration sophistiquée dans les pistes plus intimes.”
Jean-Claude Vantroyen – Le Soir

 

 

 

27/02 – Souletude is er !! Koop, luister of download via:
el NEGOCITO Records  of   Bandcamp

 

 

20/02/2017: Check out onze kersverse video… !! Met dank aan Diederick Nuyttens

 

 

 

 

 

 

 

Keep On Rollin’