Wheels is een jazz/impro ensemble dat in 2011 werd opgericht door Mathias Van de Wiele samen met Manolo Cabras en Lander Gyselinck. In 2013 kwam Jakob Warmenbol bij de groep op drums en kreeg de band zijn meest definitieve Lineup. Wheels fungeert als open source laboratorium waarbinnen verschillende muzikale ontmoetingen kunnen plaatsgrijpen, oa Fulco Ottervanger (p), Lennart Heyndels (bs) en Noah Punkt (bs) droegen hun creatieve steentje reeds bij…

De muziek van Wheels laat een creatieve en eigentijdse zoektocht horen naar de muzikale mogelijkheden van het “trio” als klassieke format en bundelt de gedrevenheid, energie en de gevoeligheid van deze eigenzinnige muzikanten. Trio is de basis, maar kan variëren naargelang de creatieve urgentie van het moment.

Stylistisch putten ze inspiratie uit de jazz, rock, noise, electro & minimal music, en gaan ze steeds op zoek naar avontuurlijke pistes.

Naast eigen composities is er veel ruimte voor vrije improvisatie, waar elk van de bandleden vanuit zijn eigen improvisatietaal de ruimte vindt om mee te bouwen aan een collectief verhaal…

De muzikanten van Wheels zijn sterke, gedreven persoonlijkheden die reeds jaren met heel wat interessante projecten, bands en muzikanten samenwerken en live staan zij garant voor een intense muzikale performance.

 

Mathias Van de Wiele – gitaar, althoorn
(Moker, Yelemani Trio, The Singing Painters…)

Manolo Cabras – bas, electronica
(Charles Gayle Trio, Erik Vermeulen, Riccardo Luppi 4tet…)

Jakob Warmenbol – drums
(Don Kapot, Nest, Robbing Millions…)